Korta festklänningar

Annons:

Om du gillar korta festklänningar så har du en hel uppsjö av stilar och modeller att välja bland. Det kan verkligen kännas överväldigande med alla möjliga varianter och för att hitta den klänning som passar dig bäst så måste du även tänka på hur din längd och figur kommer att påverka modellen. En kort festklänning kan se olika ut beroende på vem som bär den och därför är det klokt att handla den från en butik där du kan prova och eventuellt göra vissa justeringar innan du köper klänningen.

Något som passar bra till en kort festklänning är riktigt snygga ögonfransar, här hittar du tips på hur du får det.

Över eller under knät

Korta festklänningar kan sluta över eller under knät och vilket som är högsta mode beror förstås på när du köper din klänning. Din längd kan göra att en kort festklänning som är utformad för att sitta över knät på dig hänger ned över ditt knä. Om det är viktigt för dig att klänningen inte täcker dina knän så kan du ganska enkelt lägga upp den hos en skicklig sömmerska. En vidare modell kanske känns mer bekväm om den är lite längre då vind och drag kan lyfta kjolen ytterligare.

Så bär du en kort festklänning

I korta festklänningar så hamnar dina ben i fokus och det här gör att du måste besluta om du ska ha strumpor på dig eller inte. En somrig festklänning kan mycket väl fungera med bara ben men det är inte alltid som ett strumplöst ben ser snyggt ut. Med en kort festklänning kan du leka med olika typer av strumpor med eller utan mönster. Dessutom kan strumpan ha en färg som passar andra accessoarer och ger ett festligare helhetsintryck. Om den korta festklänningen även är utan ärm så kan du kombinera dina strumpor och accessoarer med vackra handskar eller en unik topp.

Om du bär en kort festklänning med tajt kort kjol så bör du tänka på hur du sitter. Öva hemma framför en spegel så slipper du pinsamheter på festen som kanske till och med förevigas på bild!

Fördelarna med en kort festklänning

I korta festklänningar med vid kjol får man en frihetskänsla som är särskilt uppskattad då det ska dansas eller bara virvlas omkring en hel del. I en kort festklänning med virvlande kjol känner du dig lätt som Marilyn Monroe och det är en tidlös design som passar de flesta. Korta festklänningar är också roliga att kombinera med accessoarer och man kan ganska enkelt få en och samma klänning att se helt olika ut beroende på vilka smycken, handskar och skor man bär med den.

Innan du handlar en kort festklänning så bör du dra nytta av alla butiker som visar sin kollektion online. Jämför stilar och priser och ta reda på vilken butik närmast dig som säljer den design som du gillar bäst. Om du är modig kan du beställa din klänning online och då kan du även handla den från internationella företag med unika klänningar.

Annons:

Fakta och information om Festklänningar